A șaptea lună din viața bebelușului

Incepand cu varsta de 7 luni, copilul incepe sa arate primele semne de independenta si isi contureaza propria personalitate. Devine si mai mobil si isi foloseste mult mai bine mainile. Acest lucru va fi util atunci cand il hranesti, intrucat copilul va reusi sa tina singur lingurita in mana si sa bea dintr-o canita inchisa cu doua toarte. In curand va putea chiar sa bata din palme.
Pe parcursul acestei luni, ar trebui sa gasesti o multime de oportunitati pentru a incuraja in continuare mobilitatea, creativitatea si curiozitatea copilului – in conditii de siguranta, bineinteles.
. Asteapta-te ca de acum incolo copilul sa incerce sa mearga de-a busilea si sa treaca dintr-o camera intr-alta, chiar sa se agate de diverse obiecte de mobilier.
In cazul in care pana acum nu ai avut timp sa transformi casa intr-una sigura pentru dezvoltarea micutului, ar trebui sa incepi sa elimini mobilierul instabil, sa ascunzi cablurile si sa feresti obiectele subtiri de le poate baga la prize.
La varsta de 7 luni copilul poate sa inceapa sa iti testeze autoritatea, refuzand sa-ti urmeze instructiunile. Acest lucru nu inseamna ca este neascultator, ci pur si simplu curios,cea mai buna tactica este sa fii blanda mami 😊, dar ferm si hotarat cand ii arati ce este si ce nu este acceptabil.
Cu ce te mai surprinde acum?
●Sta in fund fara ajutor
●Se sprijina pe o mana, in timp ce o intinde pe cealalta
●Apuca diverse obiecte
●Urmareste vizual miscarile rapide
●Reactioneaza repede la sunete
●Identifica sursa sunetelor care nu se afla in raza lui vizuala
●Combina diferite sunete
●Imita, repeta sunete
●Incepa sa faca diferenta intre persoanele apropiate si straini
●Incepe sa-si dea seama daca este sau nu bine ce face in functie de reactia ta si a tatalui.

Back to top button
Close
Close